Format: 109x178 mm, Pocket
Antal sidor: 246
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170373077

Tala om klass

Klass finns. Klass väcker känslor. Klass ger skillnader i makt, status, lön, hälsa, boende och arbetsvillkor. Trots detta förnekar vissa att klass finns. Men skillnaderna består och har i många fall ökat. Därför måste vi tala om klass.
Litteraturen är full av medelklassberättelser. Vi får gräva djupt i bokhyllorna efter skildringar sprungna ur arbetar- och underklassen. Ännu djupare får vi gräva efter sådana berättelser skrivna av kvinnor.
Tala om klass lyfter fram femton kända och okända kvinnor som berättar om klass och klassresor. De skriver om klassresenärens pendlande mellan dåligt självförtroende och övermod. Om att passera klassgränser gjorda av flytande dynamit, att gå genom stängda dörrar och om att ha livskunskaper som inte finns representerade i Trivial Pursuit.
Tala om klass visar upp ett klassamhälle som sträcker sig från 1931 till 2006. I boken möts arbetarklassen och underklassen, gamla och unga, kvinnor från storstäder och landsbygd.
Alla författare är första generationens klassresenärer, det vill säga föräldrarna har inte akademisk utbildning eller motsvarande yrken.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla