Format: x mm, Epub
Antal sidor: 125
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789179451561

Syskonen

Margareta Lindholm

Maria bor kvar i föräldrahemmet och är sedan en tid ensam ansvarig för familjens arrende, inte minst för gammelskogen där hon känner, älskar och värnar om varje träd och sten. Hon lever på ett slags undantag, utanför tiden och samhället, jobbar hårt men finner stor styrka och frihet i det liv hon valt.

Samtidigt gör sig världen utanför påmind i kommunens åtstramningar och skogsägarnas krav på lönsamhet. När hennes tvillingbror återvänder hem efter många års vistelse på mentalsjukhus förändras vardagen och syskonens relation måste finna sin plats i det nya.

Syskonen är en högaktuell och säregen hyllning till skönheten och skörheten i människan och i naturen. Med en förunderlig lätthet och precision mejslar Margareta Lindholm fram denna arbetarskildring med dagens svenska glesbygd som skådeplats.

Hennes prosa är lågmäld, ljus och gnistrande vacker. Berättelsen är enkel och stillsam med dramatiska undertoner, om kärlek och närhet som på ett sätt också binder oss fast.

Margareta Lindholm

Margareta Lindholm bor i Göteborg och i Bullaren i Bohuslän. Hon har gett ut ett tiotal romaner, 1997 debuterade hon med romanen Assar, och Mandarins resa som kom 2002 gjorde avtryck i många läsares minnen. Hennes roman Skogen (2010) har sänts som radioföljetong på Sveriges Radio, senast i repris 2019. Under våren 2023 är hon aktuell med romanen Syskonen på Ordfront förlag.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla