Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 367
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174419092

Sverige, en vintersaga. 4, Vintern blir vår

Göran Palm

Sverige En Vintersaga är förmodligen den samtida svenska litteraturens största och djärvaste projekt. När nu den avslutande delen utkommer är det varken mer eller mindre än ett evenemang. I 24 år har Göran Palm rest i Sverige och beskrivit sitt land i blankversens form. 1400 sidor har det blivit sedan den första volymen kom ut 1984.

Med avstamp i Stockholm reser han denna gång genom inte mindre än 16 landskap från norr till söder. Norrland kräver sin tid, avstånden och vidderna blir kännbara. För det nedläggningshotade inlandets bybor andas hans text beundran och respekt. Göran Palm tar sig tid att lyssna till människor, sjunka in i naturen, trampa runt på till synes oglamorösa orter och upptäcka sådant som snabbresenärerna missar.

Hans blick sveper genom historien och folkhemmet och möter träpatroner, predikanter, ombudsmän, bönder och småföretagare. Med nykter blick för hur landet byggts upp och formats, med skepsis mot tramsiga modenycker berättar han vårt land för oss under ett strövtåg på hundratals mil.

Beställ e-bok

Göran Palm

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla