Format: x mm, Epub
Antal sidor: 323
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789179450458

Sommarsorger

Nina De Geer

I huset på den vackraste gatan i stan står Agnes och försöker behärska sig. Det är april och körsbärsträden blommar utanför det vita huset med de höga fönst­ren. Allt kunde ha varit perfekt. Hon har Martin, två barn på väg att klara sig själva, ett åtråvärt jobb på bokförlag och ett hem så mycket tjusigare än det hon växte upp i. Ända har hon mer gemensamt med den trotsiga barnflickan i huset mittemot än med grannarna i sekelskiftes­villorna. Och så ser Agnes något hon inte borde, ett dödsfall inträffar och hennes förflutna gör sig påmint. Återigen blir hon den unga flickan på loftgången, hon som väntar på kavaljererna som ska komma och hämta upp hennes mamma på slottet, hon som dricker folköl och äter chips med Aino på balkongen. Återigen måste hon uppfinna sig själv.

Sommarsorger är en melankolisk och spännande debutro­man. Med sinnlig skärpa mejslar Nina De Geer fram en berättelse om svek och försoning, uppväxt och uppbrott.

Nina De Geer

Nina De Geer är född 1979 och bor i Stockholm. Hon har en bakgrund som arkeolog och socialarbetare. Sedan 2017 driver hon även podcasten Debutera eller Dö. Sommarsorger är hennes debutroman. ”Jag hade stått emot driften i trettio år innan jag hörde en klok förfat­tare säga: Det måste kännas farligt att skriva en bok. Perfekt, sa jag.”

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla