Format: 143x217 mm, Inbunden
Antal sidor: 271
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177751670

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789179456832Inbunden, ISBN: 9789179450458

Sommarsorger

Nina De Geer

”En fantastiskt välskriven debutroman som verkligen drabbade mig på djupet.”/Stina Jackson, Babel, SVT

”Nina De Geer är en driven berättare, jag vill verkligen veta hur det ska gå”/ Ingrid Elam, DN

”Lyckad romandebut om att skriva sig fri” /Barometern

I huset på den vackra gatan står Agnes och försöker behärska sig. Det är april och körsbärsträden ska snart slå ut. Allt kunde ha varit perfekt. Hon har Martin, två barn på väg att klara sig själva, ett åtråvärt jobb på bokförlag och ett hem så mycket finare än det hon växte upp i. Ändå har hon mer gemensamt med den trotsiga barnflickan i huset mitt emot än med grannarna i sekelskiftesvillorna. Agnes vill inte veta vem hon är utan Martin. Till och med hans sätt att torka av köket är överlägset hennes. Men så ser Agnes något hon inte borde, och hennes förflutna gör sig påmint. Återigen blir hon den unga flickan på loftgången, hon som dricker folköl och väntar på männen som ska komma och hämta upp hennes mamma. Återigen måste hon uppfinna sig själv.

Sommarsorger är en innerlig och laddad debutroman. Med sinnlig skärpa mejslar Nina De Geer fram en berättelse om svek och försoning, uppväxt och uppbrott.

”En strålande debut […] Att läsa Sommarsorger är att vara den som när hon tittar på det vackra, ser det som är fult. Den som ser tanniner och mjölkprotein istället för bourgogne och kittost. […] Det här är en glödande litterär uppgörelse med dagsaktuella orättvisor”/ Karenina.se

”Författaren skriver med en lätthet som skapar driv i berättelsen och läsningen. [ ] Det är imponerande, djuplodande och frimodigt Och kanske mest av allt en läsning som klingar till och stannar kvar där någonstans mellan livets irrvägar och läsarens hjärta.” /Carolines Bokhylla

”Herrejistanes vilken bra bok! Jättefint skriven och så himla annorlunda och gripande.” /Annas Läsdagbok

”En bra roman som belyser flera tunga ämnen” 4/5 / Catharina Bergman, BTJ

Nina De Geer

Nina De Geer är född 1979 och bor i Stockholm. Hon har en bakgrund som arkeolog och socialarbetare. Sedan 2017 driver hon även podcasten Debutera eller Dö. Sommarsorger är hennes debutroman. ”Jag hade stått emot driften i trettio år innan jag hörde en klok förfat­tare säga: Det måste kännas farligt att skriva en bok. Perfekt, sa jag.”

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla