Översättare: Stefan Lindgren
Format: 110x178 mm, Pocket
Antal sidor: 480
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789173249720

Snabbmatslandet

Eric Schlosser

SMAKEN OCH DOFTEN på din hamburgare och dina pommes frites tillverkas kemiskt på särskilda smakfabriker . En enda hamburgare kan innehålla kött från tiotals olika kor.

I Snabbmatslandet granskar Eric Schlosser sakligt och ingående den minst sagt tvivelaktiga processen kring produktionen av snabbmaten, men han tar också en titt på själva fenomenet. Snabbmat är inte längre enbart en amerikansk institution, det har blivit en global företeelse med 28.000 McDonald s-restauranger över hela världen.

Vad som började med några enstaka restauranger i Kalifornien efter andra världskrigets slut, har lett till ett förödande effektivt strömlinjeformat snabbmatskoncept.

Till en värld där mindre aktörer slås ut av de stora kedjorna, där snabbmatsföretag, främst McDonald s, kommit att stå som symboler för globaliseringsprocessen, och där en epidemi av övervikt breder ut sig i kölvattnet av burgare och friterad kyckling.

Läs Snabbmatslandet, och en Big Mac kommer aldrig mer att smaka som förr.FÖRFATTAREN: Erik Schlosser är medarbetare på Atlantic Monthly och detta är hans första bok. Snabbmatslandet började som ett reportage i The Rolling Stone. Boken har legat på New York Times bestsellerlista och sålt i 180.000 ex i USA.

Eric Schlosser

Eric Shlosser är författare och journalist. Han har tidigare gett ut böckerna Snabbmatslandet och Pengar som gräs. Bland hans uppdragsgivare återfinns magasinen Atlantic Monthly, New Yorker och Vanity Fair. 2016 släpptes Bomben : ett knapptryck från kärnvapenkrig.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla