Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 199
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174412802

Skriv som en NobelpristagareFrån Selma Lagerlöf till Alice Munro

Kristian Fredén

VEM BLIR NOBELPRISTAGARE i litteratur? Vad är det för slags författare och hur skriver de egentligen? Och är det möjligt att själv bli lika skicklig?

I Skriv som en Nobelpristagare lyfter Kristian Fredén fram tio av dessa författargiganter och analyserar deras stil och texter för att inspirera flera att börja skriva eller förbättra sitt skrivande. Han börjar med Selma Lagerlöf, den första kvinnliga pristagaren och den första från Sverige. Hennes litterära skaparkraft fascinerar och inspirerar författarkollegor än idag.

Varje kapitel inleds med en kortare skildring av respektive författares liv, med betoning på hur detta lyser igenom i deras verk. Därefter analyseras deras litterära stil och till slut serveras ett textuppslag med inflikade kommentarer av Fredén.

Dessutom intervjuas en nutida svensk författare som stilmässigt påminner om Nobelpristagaren och som inspirerats av eller känner sig besläktad med denna.Vad har Selma Lagerlöf och John Ajvide Lindqvist gemensamt? Hur läser Jerker Virdborg Ernest Hemingway och Anna Hallberg Wisava Szymborska?

Boken avslutas med övningsuppgifter utifrån respektive Nobelprisförfattares olika sätt att skriva samt kommen-terade lästips om pristagaren ifråga. Sedan är det bara en tidsfråga tills Sara Danius öppnar den berömda dörren och kungör att Nobelpriset i litteratur går till…

Beställ e-bok

Kristian Fredén

Kristian Fredén är författare, litteraturkritiker samt bibliotekarie på Svenska Akademiens Nobelbibliotek. Tidigare var han ämnesexpert i litteratur på Nobelmuseet i Stockholm. Han släppte Skriv som en Nobelpristagare - från Selma Lagerlöf till Alice Munroe i oktober 2015.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla