Översättare: Nils Håkansson
Format: 140x220 mm, Inbunden
Antal sidor: 294
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751526

Så förändrar vi allt!Guide för en ung människa som vill skydda planeten och sina medmänniskor

Naomi Klein, Rebecca Stefoff

Unga leder vägen till klimaträttvisa! Efter en rad inflytelserika bästsäljare kommer Naomi Klein med sin första bok riktad till unga läsare, från 12 år och uppåt. Så förändrar vi allt! är en engagerande och inspirerande guide till den som vill förstå och bekämpa klimatförändringarna i vår tid.

Stigande temperaturer, superstormar och utrotningshotade djurarter klimatförändringarna är verkliga och många av dess förödande följder är synliga redan i dag. Den goda nyheten är att det finns något vi alla kan göra åt saken. Naomi Klein skildrar hur Greta Thunberg och andra unga aktivister runtom i världen tar kampen mot fossilbolag och politiker, för en rättvis framtid.

Boken ger läsaren en verktygslåda för förändring, från att påverka skolan till konst, konsumentmakt och olika sätt att demonstrera.

En No Logo för nästa generation!

Recensioner

"Här får de unga läsarna en grundlig och spännande genomgång av hur vi hamnat där vi hamnat, vilka faktorer har drivit på klimatkrisen och varför ingen har dragit i nödbromsen för länge sedan.  (...) Språket passar de unga läsarna bra, det är konkret men ändå faktaspäckat och läsaren uppmanas till att ta ställning och agera. 292 sidor kan avskräcka de ovana läsarna, men boken är ändå lätt att plöja igenom och ämnet är rykande färskt." "

Camilla Appelgren
BTJ

"Men en av styrkorna i Kleins och Stefoffs bok är att den inte bara talar om desperata hot mot själva livet, utan om att rädda det som är vackert och underbart på jorden. (...) Tilltalet är stundtals outhärdligt i sin upproriska hoppfullhet. Men "Så förändrar vi allt!" är inte litteratur, det är en ren aktivisthandbok och en form av uppvigling - och som sådan är den bland det mest livsbejakande och uppfordrande jag kommit i kontakt med på mycket länge"

Kristina Lindquist
Dagens Nyheter

Naomi Klein

Naomi Klein är författare, journalist och aktivist. Hon blev världsberömd för sin debutbok No Logo – Märkena, marknaden, motståndet som blev den globala rättviserörelsens viktigaste skrift. Klein själv utnämndes till en av världens mest inflytelserika yngre debattörer. Hon följde sedan upp den med Chockdoktrinen (2007) och Det här förändrar allt - Kapitalismen kontra klimatet (2015). I oktober 2017 släpptes Nej är inte nog. Så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värld. Hennes artiklar publiceras regelbundet i en mängd tidningar världen över. Naomi Klein föddes i Montreal 1970 och är bosatt i Toronto. I lågor – Ett brandtal...

Mer om författaren

Rebecca Stefoff

REBECCA STEFOFF skriver faktaböcker för barn och unga med fokus på vetenskap och historia. Hon har bland annat skrivit en version av Darwins Om arternas uppkomst för unga läsare. Hösten 2021 är hon aktuell med Så förändrar vi allt! tillsammans med Naomi Klein.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla