Format: 141x195 mm, Inbunden
Antal sidor: 234
Utgivningsår: 2024
ISBN: 9789177753193

Pressbilder

RöstenSå talar den till oss

Ewa Thorslund, EwaMaria Roos

En röst säger mer än tusen ord. Med rösten kan vi ta plats eller gömma oss, lugna eller provocera, övertyga eller väcka tvivel. Och även om din är röst lika personlig som ett fingeravtryck är den ingenting du bara har. Precis som en muskel går den att träna upp!  

I denna allomfattande röstbibel får du lära dig allt ifrån vad som är viktigt att tänka på när du pratar inför grupp, till hur du kan använda rösten för att leda, föra känsliga samtal eller hitta ditt civilkurage. I ett trettiotal övningar får du dessutom hjälp av Dramatens egen röstpedagog för att få fatt i andning, stöd, klang och artikulation.    

Du får också följa med på en resa genom röstens historia från det antika Greklands retoriker via gormande diktatorer, käcka 50-talsfilmröster och fram till idag.

Recensioner

"Det här är som en röstbibel. ( ) Den har allting."

Monica Lindgren boktipsar i SVT:s Go kväll 

Ewa Thorslund

Ewa Thorslund är författare och skribent, och har arbetat inom områden som rör både medieutveckling och samhällets digitalisering. Nationellt som internationellt. Våren 2024 är hon aktuell med Rösten – Så talar den till oss tillsammans med EwaMaria Roos. Hon har dessutom själv en lång erfarenhet av att arbeta som chef, och vet mycket väl hur det känns att nästan svimma av talängslan…

Mer om författaren

EwaMaria Roos

EwaMaria Roos har tidigare varit skådespelare på Stockholms stadsteater och arbetar för närvarande som röstpedagog på Dramaten. Hon har dessutom tränat såväl politiker och företagsledare, som präster och pastorer i den ädla konsten att föra fram ett budskap så att människor verkligen lyssnar. EwaMaria har undervisat på ett antal högskolor, och är på många sätt en inbiten röstnörd. Våren 2024 är hon aktuell med Rösten – Så talar den till oss tillsammans med Ewa Thorslund.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla