Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 269
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174411546

Resan från mörkrets hjärtaOm ondskans och godhetens mekanismer

Eva-Lotta Hultén

Vad är ondska? Vilka är det som begår de onda handlingar som bevisligen sker i världen?
De flesta av oss vill inte göra ont, ändå gör vi det. Hur kan vi motverka det? Hur skapar vi ett samhälle där de onda handlingarna inte utförs, eller åtminstone utförs mycket sällan?
Eva-Lotta Hultén borrar djupt i frågan om ondskan. Hon går tillbaka till Tyskland under nazitiden, till Rwanda, Abu Ghraib och andra platser och tider där fruktansvärda brott har begåtts. Hon granskar också några av Stanley Milgrams och andra socialpsykologers experiment. De har försökt hitta svaret på varför alldeles vanliga människor, som du och jag, visar sig beredda att plåga och skada oskyldiga personer.
I Resan från mörkrets hjärta skapar Eva-Lotta Hultén en bild av hur ondskan ser ut. Men boken handlar också om vägarna ut. Hur formar vi ett samhälle där risken för folkmord, massmord, pennalism och mobbning minimeras? Ett kritiskt samhälle där civilt motstånd, uppbrott och eget tänkande premieras.

Beställ e-bok

Eva-Lotta Hultén

Eva-Lotta Hultén är journalist och skriver om miljö, jämställdhet, internationella rättvisefrågor och medier. Hon är mycket engagerad i frågor som rör barn och unga och har länge varit aktiv i debatten om skolan. Tidigare har hon utkommit med reportageboken Skogen vi ärvde samt varit redaktör och medförfattare till boken För Sverige i tiden? – en debattbok om övergång till republik. Hennes senaste bok är Resan från mörkrets hjärta - om ondskans och godhetens mekanismer (2013)

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla