Format: 145x218 mm, Inbunden
Antal sidor: 196
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789170376863

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789174418378

Operation barnOm kampen för att bli förälder

Marie Granmar

35-årsdagen är sedan länge passerad och partnern ute ur bilden. Har tåget gått för den som längtar efter att bli förälder? Nej, inte nödvändigtvis.
I Operation barn får vi följa Marie Granmars envisa kamp mot målet ett efterlängtat barn. Det blir en dramatisk resa genom fertilitetsvårdens snåriga landskap. En resa som sträcker sig långt utanför Sveriges gränser till Köpenhamn, Riga och Sankt Petersburg.
I sitt sökande efter hjälp stöter Marie Granmar inte bara på medicinska och legala hinder utan ställs också inför en rad svåra frågor. Vad är en »riktig« förälder? Hur gammal bör en förälder vara? Vem kan och får hjälpa en ensamstående kvinna att bli gravid? Vad kostar det?
Med sin egen kamp som utgångspunkt letar hon efter forskning på området och försöker ställa politiker och beslutsfattare till svars. Operation barn är en gripande historia men också ett viktigt bidrag till debatten om den svenska fertilitetsvården.

Beställ e-bok

Marie Granmar

Marie Granmar är vetenskapsjournalist och civilingenjör. Hon har varit verksam i tidningar, radio och tv sedan mitten av 90-talet. Operation barn (2013) är hennes första bok.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla