Illustratör: Annie Beckman
Format: x mm, Inbunden
Utgivningsår: 2025
ISBN: 9789170379666

Pressbilder

Mikael Wiehes amerikanska sångbok

Mikael Wiehe

I Mikael Wiehes amerikanska sångbok återfinns alla hans klassiska tolkningar av de allra största amerikanska artisterna som Bob Dylan, Joni Mitchell, Leonard Cohen, Tom Waits, Carlos Gardel och många till. Alla de här sångerna samlas nu i en vacker och illustrerad utgåva med förord av Mikael Wiehe där han förklarar sin kärlek till dessa artister vars låtar han valt ut.

Boken avslutas med en intervju med Mikael Wiehe gjord av författaren och kulturjournalisten Mikael Timm. De diskuterar översättandets problem och glädjestunder samt modet att översätta musikhistoriska monument.

Mikael Wiehe

Mikael Wiehe, född 1946, har en gedigen musikkarriär bakom sig både som soloartist och som medlem i Hoola Bandoola Band. I boken Aldrig bli som ni (september 2010), som innehåller över 200 sånger, har han skrivit en biografi över en hel generation, den som växte upp med känslan av att världen gick att förbättra. Den kampen har han inte givit upp. Våren 2021 är han aktuell med Mikael Wiehes amerikanska sångbok. Se också www.mikaelwiehe.se

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla