Översättare: Nils Håkansson
Format: 110x178 mm, Pocket
Antal sidor: 476
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789177750161

Männen i KremlInifrån Putins hov

Michail Zygar

Vad ligger bakom politiken i Vladimir Putins Ryssland? Hur fattas besluten?

För att få svar på dessa frågor gick journalisten Michail Zygar direkt på kärnan Putins innersta krets. Genom sina kontakter kunde han genomföra unika intervjuer med ledande ryska politiker, beslutsfattare och oligarker av idag och igår. Det tog många år att få dem att prata öppet, men till slut började de berätta.

Resultatet är en avslöjande skildring av spelet i maktens korridorer under Putins styre. Zygar värjer sig mot bilden av Putin som en slug marionettspelare både den demoniserade versionen som framhålls i väst och den dyrkande versionen som propageras i rysk statlig media. I stället gör han utifrån de fakta han får fram en saklig beskrivning av hur beslutsfattandet i Kreml faktiskt gått till. Och de politiska besluten framstår som allt annat än planerade, utan i hög grad kortsiktiga taktiska svar på yttre händelser ofta utan logik, konsekvens eller strategiska mål.

Männen i Kreml är en bladvändare om det moderna Rysslands politiska historia. Boken är redan en internationell succé och bör läsas av alla som vill förstå vart Ryssland är på väg och varför.

Den här episoden är central i den ryske författaren och journalisten Michail Zygars bok Männen i Kreml , den hittills mest insiktsfulla skildringen av maktens inre cirklar i Putins Ryssland som getts ut på svenska.
Lars Linder, DN  

Männen i Kreml är ett oerhört kompetent försök att förstå hur den ryska statsledningen fungerar. Av alla rysslandsskildringar som har kommit ut på senare år är den en av de intressantaste.
Anna-Lena Laurén, DN  

En unik och skrämmande ­inblick i en minst sagt obskyr värld.
Gunnar Wiman, SvD  

Det här är nog den bästa bok jag har läst om Vladimir Putins år som rysk ledare och om maktspelet kring presidenten.
Stig Fredrikson, Expressen

Michail Zygar

Michail Zygar är född 1981 i Moskva. Han har varit chef för den politiska avdelningen på ryska Newsweek och chefredaktör för Rysslands enda oberoende tv-kanal Dozjd. I dag är han verksam som fri journalist och författare. Våren 2017 utkom Männen i Kreml (pocket 2018) och 2018 släpptes Imperiet måste dö - Vittnesskildringar inifrån den ryska revolutionen. Våren 2024 är han återigen aktuell med boken Krig och straff: Putin, Zelenskyj och vägen till Rysslands invasion av Ukraina.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla