Format: 151x226 mm, Häftad
Antal sidor: 456
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174411454

Lasaros tårar

Henrik Tord

Tjugofem år efter händelsen den där iskalla Lucianatten bor Lorens kvar i Avesta. Ensam. Utanför. Inte mycket har hänt, förrän nu. Thailändska Sunee, som han har fått kontakt med på nätet, är på väg till Sverige, till hans gråa vardag. Och nu kommer paniken krypande. Allas blickar har du skaffat importfru ditt pervo!

Långt tidigare, 1977, i nordvästra Thailand. Det svenska missionärsparet Erland och Ingbritt står handfallna i djungeln. Ett förvildat flickebarn, smutsigt och blodigt, är bakbundet vid ett träd. Ingbritts tro lyser som en fyr, men Erland tvivlar på Gud och ser djävulens tecken överallt. Och i hans sökande efter barnets ursprung blir hans handlingar allt brutalare, allt svårare att leva med.

I Lasaros tårar vävs småstadens tristess och människornas småsinthet samman med den stora världen, depraverade präster och det oförklarliga djupt inne i skogen. Till sist kan det bara sluta på ett sätt. Eller inte.

Henrik Tord debuterade med kritikerfavoriten Kum, som utsågs till en av 2012 års bästa deckare av Svenska Dagbladet. Lasaros tårar är en roman om mänskligt mörker, om den hårfina gränsen mellan kärlek och galenskap, religion och vidskepelse, upprättelse och kallblodigt mord.
"Spänning är det definitivt."
"Upplösningen i Thailand är ren fasa."
Lotta Olsson, DAGENS NYHETER

"Henrik Tord lyckas igen"
"en stark bok om mobbning och religion och vidskepelse.
Det finns en lätthet och en stilsäkerhet i Henrik Tord sätt att skriva."
DALA-DEMOKRATEN

"Efter succédebuten Kum fortsätter Henrik Tord att övertyga"
"En spännande välskriven historia med utmärkta karaktärsskildringar"
KRISTIANSTADSBLADET

"Lasaros tårar är en värdig uppföljare"
"Tord skriver utmärkt och det är kul med en ny deckarförfattare som vågar ta ut svängarna, långt bortom den traditionella svenska polisromanen."
SMÅLANDSPOSTEN

"Skickligt och trovärdigt låter författaren romanens två huvudhandlingar löpa samman till en laddad helhet. Den dramatiskt väl genomförda romanen släpper aldrig sitt grepp om läsaren" Ingvar Engvén, BIBLIOTEKSTJÄNST

"en mycket bra bok som jag rekommenderar. Gillar du Ajvide Lindqvist så gillar du nog den här boken." LÄS OCH LYSSNA

"Som läsare grips man av de dramatiska upplevelser som Erland i första hand är med om; hallucinationer, det våldsamma barnets härjningar och levande döda. Man kommer nära inpå genom Tords intensiva och ibland suggestiva bildspråk." LITTERATURMAGAZINET

Beställ e-bok

Henrik Tord

Henrik Tord jobbar som creative director/copywriter och har levt många år i Singapore med sin familj. Han har sina rötter i Avesta och bor numera i Stockholm. Han debuterade 2012 med den kritikerrosade romanen Kum, den första delen av Svart paradis-serien, som också utsågs till en av årets bästa deckare av Svenska Dagbladet. Uppföljaren Lasaros tårar kom 2014 och den tredje boken, Laboon släpptes våren 2016. Läs mer här: http://www.henriktord.se/

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla