Format: 173x241 mm, Danskt band
Antal sidor: 202
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789170378294

Kurs i självutplåning

Henrik Bromander

Boken bakom hyllade tv-serien med Evelyn Mok och Jonathan Unge!

Maria ser fram mot några veckors sommarkurs i clownteater. Hon vill komma bort från stan, bort från allt jobbigt. Vad hon inte vet är att det kommer bli en omtumlande upplevelse som förändrar saker för alltid när den mysiga stämningen kursdeltagarna emellan förbyts i vuxenmobbning och maktfullkomlighet. Men Maria är trött på att knyta näven i fickan och bestämmer sig för att slå tillbaka på sitt eget vis. Kurs i självutplåning samlar förutom den albumlånga titelserien en rad berättelser av Henrik Bromander där livet ställs på sin spets och blir till blixtrande allvar. Han skildrar arbete, ensamhet och kamp som ingen annan i Seriesverige idag.

Tidigare har han bland annat gjort den kritikerrosade serieromanen Smålands mörker, som tilldelades Urhunden för 2012 års bästa svenska seriebok, och även har dramatiserats. Senast var han aktuell med romanen Riv alla tempel.

Om Smålands mörker:

Ytterst är det här en berättelse om klassamhällets brutalitet. Kristina Lindquist, DN

I sin realistiska råhet ligger den chockerande rätt i tiden och blir en psykiskt påfrestande sidvändare. Christoffer Röstlund Jonsson, Aftonbladet

Henrik Bromander, född 1982, bor i Malmö. Han är serietecknare och författare och har medverkat i bland annat Galago, Arbetaren och Konstnären samt givit ut fyra seriealbum, en roman och två novellsamlingar.

Henrik Bromander

Denna författare kommer ut på vårt systerförlag Galago. Läs mer på www.galago.se.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla