Format: 141x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 353
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753544

Pressbilder

Kriget om SödertäljeNätverken, narkotikan, polisen, politiken

Torbjörn Granström

Södertälje sågs länge som en förebild i kriget mot brottsligheten efter en kraftfull myndighetsinsats 2010. Men 2018 tar oron åter fart och år 2022 har Södertälje flest mord per capita.

I Kriget om Södertälje görs en djupdykning i Södertäljes gängkriminalitet. Boken undersöker narkotikans roll, ojämlikheten, skolan och de sociala myndigheternas arbete. Det är ett närgånget och skrämmande reportage och läsaren kommer nära alla aktörer i kriget. Boken är ett måste för den som vill förstå de utmaningar som flera av Sveriges kommuner står inför just nu.

Beställ e-bok

Recensioner

"Det märks att författaren kan sin sak och har följt utvecklingen länge; läsaren ges en inblick i samhällets brottsbekämpning, men även i hur de kriminella tänker och agerar. (...) en mycket imponerande, gedigen kartläggning av brottslighet och brottsbekämpning i nutida Sverige. Den bör intressera alla med intresse för politik, samhällsfrågor, brott och straff."

Erika Storme Martinger
BTJ

Torbjörn Granström

TORBJÖRN GRANSTRÖM är kriminalreporter på Länstidningen i Södertälje och har i mer än tio år följt de gängkriminella i staden. Han har också på när håll mött politikerna och polisen. Han har följt diskussionerna och sett framgångarna och bakslagen i bekämpandet av våldet, narkotikahandeln och välfärdsbrottsligheten. Hösten 2023 är han aktuell med Kriget om Södertälje. En mer initierad författare och en mer nyanserad skildring av gängkriminaliteten och samhällets både hårda och mjuka lösningar står inte att finna just nu.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla