Format: 140mmx215mm mm, Övrigt
Antal sidor: 179
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752899

Krig i EuropaInblick, överblick, ögonblick

Sebastian Laneby

Bara några timmar efter att Putin den 24 februari invaderat Ukraina insåg Sebastian Laneby att han som tf. breakingchef på Aftonbladet satt på en unik position i nyhetsflödet. Han började spara ner nyhetsflashar, världsledarnas kommentarer, tidningarnas förstasidor och nyhetsbyråernas braskande rubriker. Resultatet blev en krönika över krigets första tid. De flesta av oss följde invasionen genom någon nyhetskanal, SVT, TV4, Sveriges Radio, Aftonbladet eller Dagens Nyheter, men ingen av oss har en samlad bild av vad som hände och vad det innebar för människorna som drabbades personligen eller för reportrarna som blev utskickade i nyhetsjakten.

I Krig i Europa får vi ta del av djupintervjuer med krigskorrespondenter, politiker, experter och civila, alla de som över en natt blev ställda inför en helt ny situation.

Sebastian Laneby

Sebastian Laneby är född 1994 och uppvuxen i Göteborg. Sedan 2017 har han arbetat som journalist på Nordens största tidning. Som nattreporter, redaktör och tf. breakingchef på Aftonbladets nyhetsdesk har han jobbat med flera av händelserna som berört oss alla. Krig i Europa är Sebastian Lanebys debut och utkommer i augusti 2022.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla