Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 262
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174419719

Kretsen

Veronica von Schenck

Sedan profileringen av änglamördaren har uppdragen varit i det närmaste obefintliga. Relationen till Rickard gör Althea tveksam till att ta de uppdrag hon blir erbjuden i New York. Men så mördas en IT-tekniker på Lindsteinska banken där Altheas väninna Emelie är säkerhetsansvarig. Den mördade mannen hittas på en bakgata, skjuten och med ett tarotkort djävulen instucket i munnen. I samma veva upptäcks ett omfattande dataintrång, miljontals kronor har stulits från banken under lång tid. Ytterligare ett mord sker, återigen lämnas ett tarotkort i den mördades mun. Polisen misstänker att en seriemördare härjar och vänder sig till Althea. Samtidigt blir det inbrott på Emelies kontor och hårddiskar kraschar till höger och vänster. Vem, eller kanske vilka, är det som Althea och Emelie har att göra med egentligen?

»Kretsen« utspelar sig i Stockholm och drivkrafterna är makt och girighet. Gärningsmannaprofileraren Althea Molin blir snart en nyckelperson i en hetsig jakt som går i sicksack mellan World of Warcraftspelande hackers, höga bankchefer och motsträviga poliser.

Veronica von Schenck

Veronica von Schenck (född 1971) bor i Stockholm och har tidigare bland annat arbetat som chefredaktör för Allt om Stockholm. Hon debuterade med Änglalik 2008, finns även i pocket och som nedladdningsbar MP3. I juni 2009 utkom hennes andra bok om Althea Molin, Kretsen. Besök gärna hennes hemsida, www.altheasprofil.se.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla