Format: 110x180 mm, Pocket
Antal sidor: 99
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789170377747

Kallskänken

Jenny Wrangborg

Kallskänkan jobbar på ett kafé i Göteborg. Ett myller av människor och deras öden omger henne. Kaféets kallskänk, hennes plats, blir ett nav för vänskap, passioner och drömmar. Men även för tankar om jämlikhet och att det borde vara på ett annat sätt.
Kallskänken är en diktsamling och en kollektiv historia, berättelsen om kamp bland arbetande människor i ett kök.
Jenny Wrangborg är kallskänka och poet. Hon debuterade 2010 med den hyllade diktsamlingen Kallskänken, som nu kommer i efterlängtad pocketutgåva.
Efter genombrottet med Kallskänken har Wrangborg fått ett flertal utmärkelser bland annat LO:s stora kulturpris och Stig Sjödin-priset. Våren 2014 utges uppföljaren Vad ska vi göra med varandra.

”Jenny Wrangborg betraktar inte proletariatet utifrån utan befinner sig mitt i det. Inte så konstigt alltså att hennes ganska anspråkslösa dikter säger mer om klassanalys och förtrycksstrukturer än vad hela den samlade svenska vänsterdebatten gör.” Kalle Holmqvist, Fria Tidningen

”Hon tycker att det är nog med småpratet nu att nå vidare är för henne att göra poesin till ett verktyg i den fackliga kampen.” Jenny Tunedal, Aftonbladet

”Kallskänken är viktig poesi. Den är angelägen. Den har ett ärende.” Crister Enander, Kristianstadsbladet

Beställ e-bok

Jenny Wrangborg

Jenny Wrangborg är poet, kallskänka och krönikör i ett flertal tidningar bland annat Arbetet, Flamman, ETC och Dagens arbete. Hon gjorde en hyllad debut med Kallskänken (2010, pocket 2013), som hon också vann flera utmärkelser för bland annat Stig Sjödinpriset, Robespierrepriset, LOs stora kulturpris och Gustav Frödings stipedium. 2014 släppte hon diktsamlingen Vad ska vi göra med varandra.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla