Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 198
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789174418095

Kalla mig galenBerättelser från Psyksverige

Christian Dahlström

Det här är en bok om psykisk ohälsa. Det kan drabba vem som helst och ändå är det fortfarande så tabu att prata om.

När min egen depression och ångest varit som värst omöjliggjorde sjukdomen nästan alla nära relationer och mina försök att ha en fungerande vardag. Jag visste inte hur jag skulle få ihop livet. En dag fick jag ett tjockt brunt kuvert som innehöll min döda mammas journaler. Hon hade schizofreni och hennes förflutna var en pusselbit som fattades för att jag skulle kunna förstå och berätta min egen historia.

I min podcast Sinnessjukt har jag intervjuat både kända personer som lidit av psykisk ohälsa och experter på området. Utifrån de samtalen och mina egna erfarenheter tar jag mig i Kalla mig galen an olika teman i livet: hur ska man hantera kärleksrelationer, familjen, arbetslivet, Försäkringskassan, psykiatrin, ekonomin och så vidare? Min förhoppning är att våra gemensamma berättelser ska bidra till att minska skamkänslan kring psykisk ohälsa.

Christian Dahlström

Författaren och frilansskribenten Christian Dahlström har sedan 2015 drivit podcasten Sinnessjukt som har över 100 000 nedladdningar i månaden. Han bor i Stockholm och har tidigare skrivit boken Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar. Hösten 2017 är han aktuell med boken Kalla mig galen, där han intervjuar experter och kända personer som Therése Lindgren, Cissi Wallin och Kristoffer Triumf om deras upplevelser av psykisk ohälsa.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla