Format: 140x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 198
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170379727

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789174418095

Kalla mig galenBerättelser från Psyksverige

Christian Dahlström

”Jag älskar den här boken!” /Therése Lindgren


När Christian Dahlströms egen depression och ångest var som värst omöjliggjorde sjukdomen nästan alla nära relationer och försöken att ha en fungerande vardag. Han visste inte hur han skulle få ihop livet.


En dag fick han ett tjockt brunt kuvert som innehåll hans döda mammas journaler. Hennes förflutna och bakgrunden till Christians fosterhemsplacering blev den pusselbit som fattades för att han skulle kunna förstå och berätta sin egen historia.I Kalla mig galen – berättelser från Psyksverige har författaren och frilansskribenten Christian Dahlström intervjuat både kända personer som lidit av psykisk ohälsa – bland annat Therése Lindgren, Cissi Wallin och Kristoffer Triumf – och experter på området. Utifrån de samtalen och sina egna erfarenheter beskriver han hur olika delar av livet påverkas av psykisk sjukdom. Hur ska man hantera kärleksrelationer, familjen, arbetslivet, Försäkringskassan, psykiatrin, ekonomin när man knappt klarar av att finnas till?


Det är en skakande berättelse likaväl som en uppgörelse med psykiatrin och den irrationella skammen som omgärdar psykiska diagnoser idag.

Beställ e-bok

Christian Dahlström

Författaren och frilansskribenten Christian Dahlström har sedan 2015 drivit podcasten Sinnessjukt som har över 100 000 nedladdningar i månaden. Han bor i Stockholm och har tidigare skrivit boken Panikångest och depression – frågor och svar om två av våra vanligaste folksjukdomar. Hösten 2017 är han aktuell med boken Kalla mig galen, där han intervjuar experter och kända personer som Therése Lindgren, Cissi Wallin och Kristoffer Triumf om deras upplevelser av psykisk ohälsa.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla