Format: 137x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 209
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789170371790

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789174419184

Islam, brudar och paljetter

Ingmarie Froman

De danska Muhammedkarikatyrerna rörde upp en storm som vi inte sett maken till i Europa sedan den häftiga debatten om Salman Rushdies bok Satansverserna 1989. Och precis som under Rushdieaffären fick islam representeras av en flaggbrännande ilsken man.

Men de muslimska kvinnorna är inte längre tysta. De kliver fram med stora steg och vill skapa en plats för sig själva. I Frankrike, Storbritannien och Sverige skriver de böcker, bildar nätverk, skapar opinion och försöker påverka islam inifrån. De är energiska, starka och kreativa, men också extremt utsatta och ensamma.

Journalisten och den tidigare Pariskorrespondenten Ingmarie Froman har länge följt islams utveckling i Europa. Nu har hon rest i Frankrike, Storbritannien och Sverige och träffat kvinnor som berättar om tro och kultur.

Möt engelska Fazeela, som lyckades bryta sig ur ett arrangerat äktenskap med sin kusin och som nu med Koranen i hand försöker övertyga muslimska föräldrar om hur viktigt det är att låta döttrarna studera. Möt designern Yasmin, som öppnat en modebutik i en engelsk moské. Möt franska Halima, som motvilligt tar av sig sin hijab när hon går in i klassrummet. Möt Linda i Stockholm, som fick pappas hjälp med att skilja sig.


Beställ e-bok

Ingmarie Froman

Ingmarie Froman är journalist med bred erfarenhet av utrikesrapportering. Hon har arbetat som Brysselkorrespondent för SVT och Pariskorrespondent för Ekoredaktionen på SR. Under sina korrespondentår i Paris följde hon den franska diskussionen om skolan och de muslimska flickornas sjalar på nära håll. Hon har givit ut flera personligt hållna reportageböcker på Ordfont, nu slutsålda: Bryssel, Paris och Stockholm. 2006 kom Islam, brudar och paljetter. Hon har också skrivit böcker om mat, bland andra Tankar om mat och Svinaktigt gott. Läs även en intervju med Ingmarie Froman i Bokfront.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla