Format: 142x215 mm, Inbunden
Antal sidor: 277
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753131

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789179457860

Pressbilder

Ingen vanlig pappa som man bara har

Johanna Wallin

Min pappa heter Peter. Tror jag.

Strax innan Johanna ska fylla fem år försvinner hennes pappa. Han lämnar efter sig en lapp på köksbordet med ett kort farväl, kvar är frågorna – frågor som hon ägnar en stor del av sitt vuxna liv åt att försöka besvara. 

Under 40 år präglar pappans frånvaro Johannas liv och de val hon gör. Sökandet tar henne till England, Israel och Palestina, in i återvändsgränd efter återvändsgränd – tills hans namn plötsligt en dag dyker upp i ett flashbackforum. En intensiv jakt inleds, där en anonym grupp gräver fram nya fakta om en man med flera identiteter och mörka hemligheter i sitt förflutna.

Det är en skildring av ett mystiskt försvinnande men framför allt en berättelse om vad frånvaro gör med den som blir lämnad kvar. Om oläkta sår som går i arv från en generation till nästa. Om svek och försoning, och om en kärlek mellan barn och förälder så stark att den vägrar släppa taget, ens när den blir hemlös. 

Johanna Wallin

JOHANNA WALLIN arbetar som skribent, översättare, redaktör och kommunikatör med yrkeserfarenhet från kultursektorn i Sverige och Palestina. Hon har studerat kulturantropologi och globala utvecklingsfrågor och har en filosofie kandidatexamen från Uppsala universitet. Johanna har tillbringat nio år i Palestina och bor numera med sina tre barn utanför Uppsala. Hon är våren 2023 aktuell med boken Ingen vanlig pappa som man bara har, om hennes pappas mystiska försvinnande och om hennes långa jakt efter honom – en jakt som blir allt intensivare då han plötsligt dyker upp i en Flashbacktråd och där Johanna får hjälp att gräva fram nya fakta om...

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla