Översättare: Djordje Zarkovic
Format: 147x218 mm, Inbunden
Antal sidor: 636
Utgivningsår: 2018
ISBN: 9789177750130

Imperiet måste döVittnesskildring från den ryska revolutionen

Michail Zygar

I Imperiet måste dö har den ryske journalisten och författaren Michail Zygar, som tidigare gett ut den uppmärksammade Männen i Kreml på svenska, samlat vittnesskildringar inifrån den ryska revolutionen. Resultatet är en levande berättelse om Rysslands korta och exotiska experiment med ett medborgarsamhälle som strax sopades bort av den kommunistiska revolutionens despotism.

Andrummen mellan två diktaturer den kejserliga familjens och kommunisternas var kort, men under denna tid experimenterade Ryssland med liberalism och kulturell öppenhet: litteraturen och dramatiken blomstrade, politiska idéer utbyttes på kaféer och St:Petersburg var en storstad i klass med Wien eller Paris.

Beställ e-bok

Michail Zygar

Michail Zygar är född 1981 i Moskva. Han har varit chef för den politiska avdelningen på ryska Newsweek och chefredaktör för Rysslands enda oberoende tv-kanal Dozjd. I dag är han verksam som fri journalist och författare. Våren 2017 utkom Männen i Kreml (pocket 2018). Våren 2018 är han återigen aktuell med Imperiet måste dö - Vittnesskildringar inifrån den ryska revolutionen.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla