Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 243
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174410136

I väntan på talibanernaAfghanistan inifrån

Jesper Huor

En gång var Afghanistan världens centrum. Härifrån styrdes imperier som sträckte sig från Europa till Kina och Indien. Idag är det världens ände skådeplats för stridigheter mellan stormakter och fanatiker. Här bor ett fattigt, hungrigt och till tänderna beväpnat folk.
Med Kabul som bas reser frilansjournalisten Jesper Huor till många farliga och förunderliga platser i Afghanistan. Under sina resor möter han terrorister, skolflickor, heliga män, poeter, feminister, opiumbönder och allehanda fifflare.
Huor brottas med de Stora Frågorna: Vad rör sig i huvudet på en taliban? Hur har kvinnorna det? Och varför går allt åt helvete? Men han funderar också över de Något Lättviktigare Problemen: Var får man tag på en caffelatte i Kandahar? Vad klottrar Isafsoldaterna på toaletterna?Han följer med den amerikanska styrkan Task Force Fury på patrull och festar med galningarna som sammansvurit sig för att sprida ateismen i världens mest religiösa och konservativa land.
Resultatet är en personlig skildring av människorna i vår tids kanske mest brännande konflikt. Det är också en berättelse om kolliderande världsbilder i en verklighet präglad av anarki, skräck och skönhet.

Beställ e-bok

Jesper Huor

Jesper Huor är författare och journalist. Han har arbetat för bland andra Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, TT och Sveriges Radio. Huor vann Stora Radiopriset för sin dokumentär ”Bibliotekarien” och 2009 nominerades han till Ikarospriset. Hans debutbok Sista resan till Phnom Penh kritikerrosades och har även givits ut i Danmark och Norge. Han har också rest i och skrivit om Sydamerika, Kina och Sydostasien. Exempelvis reste han i författaren George Orwells fotspår i diktaturens Burma. Hösten 2010 utkom I väntan på Talibanerna, en personlig skildring av Afghanistan i slutet av 00-talet. Läs mer om Jesper Huor på www.huor.se

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla