Format: 200x235 mm, Inbunden
Antal sidor: 155
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753254

Pressbilder

I mitt kurdiska kökSmaker från mitt hemland

Laven Mokri

Kurderna är ett folk utan ett erkänt land. Därför blir maten och kulturen deras hem. Det kan inte bli tydligare än i matinspiratören Laven Mokris bok I mitt kurdiska kök: Smaker från mitt hemland. 

Laven har bott i Sverige sedan barnsben men den kurdiska matkulturen har alltid varit högst levande i hennes släkt. Vi får ta del av kurdiska traditioner och högtider, liksom av Lavens personliga historia. Flykten hit, vägen in i den svenska kulturen och vikten av att hålla språk, traditioner och matkultur vid liv. Här delar hon med sig av recepten som hon växt upp med men som också representerar det kurdiska köket. Vi serveras härliga grytor, rispilaffer, desserter och mycket mer. Flera av recepten är veganska och de allra flesta går enkelt att veganisera. Smakexplosioner i varje kök!   

Recensioner

"Stig in i det kurdiska köket med färgglada, härligt fint kryddade rätter, fint guidad av matprofilen Laven Mokri med vackra bilder av Ulrika Pousette."

 Allas

Laven Mokri

Laven Mokri arbetar idag som arbetsledare på ett större företag, men det är maten som är hennes passion och för några år sedan startade hon instagramkontot #foodbylaven som har över 30 000 följare. Våren 2023 är hon aktuell med boken I mitt kurdiska kök – Smaker från mitt hemland som är hennes första kokbok – men definitivt inte den sista. Kokboken är en dröm som går i uppfyllelse – och den drömmen har Laven Mokri tagit på fullaste allvar.

Mer om författaren
Foto: Ulrika Pousette

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla