Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 220
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174412710

I det yttersta

Viktoria Myrén

KIM, NORA, MARC och Hannes. Fyra vänner åker på sensommaren ut till en ö i det yttersta havsbandet för att tillbringa en långhelg ihop. För att tala ut, komma närmare varandra eller bara komma bort från allt.

Så försvinner Hannes den tredje dagen. Medan ovädret drar över ön rannsakar de sig själva, de som är kvar. Ville han lämna dem? Bär någon av dem skulden för hans försvinnande? Har det hänt Hannes något?

I det yttersta är en klassisk roman om existentiell ensamhet. Det är en poetisk och skarpsynt skildring av villkoren för våra relationer, och av hur vi agerar i det allra yttersta när vi riskerar att förlora någon vi älskar.

Om I en familj finns inga fiender:

»Jag läser I en familj finns inga fiender som om jag läste en spänningsroman. Snabbt, med andan i halsen. // Viktoria Myrén har onekligen lyckats sätta fingret på en känslig punkt utan att vända bort blicken.«

ANNA HALLBERG, DAGENS NYHETER

Om Iris:

»En djärv, fängslande roman, skriven av en författare med häpnadsväckande kontroll över språkets lyster.«

PER PLANHAMMAR, GÖTEBORGS-POSTEN

Beställ e-bok

Viktoria Myrén

Viktoria Myrén (f. 1971) är bosatt i Rönninge utanför Stockholm. Hon arbetar som journalist med inriktning på internationella frågor och kultur. Hon arbetar också som skrivpedagog med fokus på det intuitiva skrivandet. Viktoria Myrén har tidigare utkommit med romanen I en familj finns inga fiender (2009), som nominerades till Borås tidnings debutantpris, och Iris (2011). Hennes unika förmåga att komma under huden på såväl läsare som huvudpersoner gör hennes romaner till känslomässiga bladvändare. 2015 släpptes hennes tredje roman, I det yttersta. Sommaren 2022 är hon aktuell sin fjärde roman - Sköra varelser.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla