Översättare: Helena Hansson
Format: 145x217 mm, Inbunden
Antal sidor: 194
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789170379994

Finns även som:
Inbunden, ISBN: 9789174417005

Hopp

Rebecca Solnit

Vi lever i en orolig tid när utvecklingen inom världspoli­tiken tycks absurd, klimatkata­stroflarmen ljuder allt högre och klyftorna i samhället bara blir djupare. Därför ger vi nu ut Rebecca Solnits klassiska aktivistbok Hopp som aldrig tidigare kommit på svenska.

I Hopp fångar Rebecca Solnit de senaste 50 årens historia av aktivism och samhällelig förändring, från Berlinmurens fall till de världsomfattande demonstrationstågen mot kriget i Irak. Genom att lyssna till några av de senaste århundradets största tänkare, så som Woolf, Gandhi, Borges, Benjamin och Havel, formulerar Solnit en tidlös vision kring politisk förändring. För att orka fortsätta kämpa, menar Solnit, måste vi erkänna de enorma framsteg som gjorts tack vare enskilda personers engagemang, men också lära oss leva med att framtiden är osäker och att de direkta följderna av vårt handlande inte alltid är uppenbara. Hopp kräver handling och handling hopp och nu behövs denna samverkan mer än någonsin.

Hopp (Hope in the dark) utkom första gången 2004. I de helt nyskrivna för­- och efteror­den berättar Solnit om bokens uppkomst och om vägen till framtidstro och handling i ett samhälle som kan kännas både osäkert och skrämmande.

Ett storslaget läsäventyr
Dagens ETC

”högintressant läsning
Dagens Nyheter

”Rebecca Solnit skriver kraftfullt. Jag minns fortfarande hur jag nästan slogs till marken av Män förklarar saker för mig. Här, med Hopp, lyfts jag snarare mot himmelska höjder. Jag blir så lycklig av att läsa hennes funderingar om folkliga rörelser, revolutioner och kraft. Om förändring och titelns hopp. Helt uppfylld blir jag.”

Fiktiviteter.se

Beställ e-bok

Rebecca Solnit

Rebecca Solnit är amerikansk historiker, journalist och aktivist med lång erfarenhet av politiskt arbete. Men främst är hon känd som författare, bland annat till Män förklarar saker för mig. Hon skriver dessutom regelbundet för Harper’s och The Guardian. Hösten 2017 kom hennes aktivistklassiker Hopp (Hope in the dark) på Svenska. I de helt nyskrivna för­- och efteror­den berättar Solnit om bokens uppkomst och om vägen till framtidstro och handling i ett samhälle som kan kännas både osäkert och skrämmande.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla