Format: 110x178 mm, Pocket
Antal sidor: 217
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170375521

Hoola Bandoola BandOm ett band, en tid, en stad

Örjan Svedberg

De gjorde över 550 spelningar, de var socialister och de gav röst åt en hel generation.
Det började som en liten trio som repade på en vind i centrala Malmö och slutade med att deras sista spelning blev riksnyhet på Aktuellt. Jazz, rock, folkmusik och spridda klassbakgrunder samsades på de fyra skivor som bandet släppte under sina sex år tillsammans.
Detta är historien om en av 1970-talets mest betydelsefulla grupper: Hoola Bandoola Band. Men det är också en berättelse om ett politiskt uppvaknande på det personliga planet. Vi får följa med författaren till den första, Woodstockinspirerade Folkfesten i Malmö, som var en stad präglad av sina mäktiga familjer, sin samarbetspolitik och av socialdemokraternas oförståelse inför den framväxande musikrörelsen.
Det viktiga dominerar så totalt! Svedbergs bok är den mest marknära och därmed bästa som skrivits, om man vill veta och förstå vad 70-talets musikrörelse handlade om och betydde. Bengt Eriksson, Kvällsposten

Beställ e-bok

Örjan Svedberg

Örjan Svedberg är journalist och författare, uppvuxen i Malmö. I » Hoola Bandoola. Om ett band, en tid, en stad« (september 2009, i pocket oktober 2010) skildrar han musikrörelsen kring bandet interfolierat med ögonblicksbilder ur sin egen personliga historia.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla