Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 335
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174411423

Hippie blues

Lars Ardelius

Tiden är början på sjuttiotalet och hippierörelsen lockar alltfler unga med sitt fria vagabondliv.
För Nina, tjugoett år, framstår den också som en flyktmöjlighet. Hon bor tillsammans med sin pappa, en erkänd men svårt arbetstyngd fågelexpert, och hans sambo. Nina har länge inväntat ett tillfälle att helt utan förvarning försvinna utomlands. I vilket land hon slutligen slår sig ner får slumpen avgöra, men frågan är förstås hur hon ska kunna klara sig helt på egen hand. Den resväg hon väljer är att söka följa fågelsträcken från Falsterbo till Östafrika. De bör kunna ge material nog för en serie tidningsartiklar, något som kanske rentav kan väcka hennes pappas intresse.
Hennes resa blir långt ifrån den planerade. På flyget över Sahara till Tanzania blir hon av en äldre dam som är på väg till Indien erbjuden att följa med som sällskap. Hon hamnar bland annat med tre äldre krigsveteraner som enda grannar i en isolerad glesbygd i Nya Zeeland. Och givetvis träffar hon även åtskilliga hippies. Först återkommen till Europa möter hon den person som genom sin blotta existens får henne att se med delvis nya ögon på sitt liv.
Hippie blues är en bildningsroman som skarpögt och inkännande skildrar ett känsloladdat förhållande mellan en dotter och hennes far.

Beställ e-bok

Lars Ardelius

Lars Ardelius (1926-2012) har en stor mängd romaner och novellsamlingar bakom sig. 1973 fick han Stora romanpriset för Kronprinsarna och 1979 Aniarapriset för den historiska romanen Tid och otid. 2009 utkom boken Privata liv, en samling fiktiva författarporträtt. Hösten 2010 utkom den femte delen i Lars Ardelius memoarer, Livs levande. Hösten 2012 utkom hans sista roman Hippie blues. Han avled samma år. Andra böcker på senare tid är Ingen ålder, En lyckad begravning och I vitögat. Bland hans övriga böcker märks: Dagligt allehanda, 1958 Plagiat, 1968 Smorgasbordet, 1974 Och kungen var kung, 1976 Provryttare, 1981 Barnsben, 1986 Skjuta i höjden,...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla