Format: 180x255 mm, Häftad
Antal sidor: 158
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752103

Himlastormande

Karolina Bång

Bång är inte ute efter att sätta någon på plats, utan låter folk rumla omkring i all sin dumma, rörande mänsklighet. Kristina Lindquist, Dagens Nyheter

Hennes svartvita teckningar är som en just himlastormande kärleksfilm som är både komplicerad och gripande. Det märks att hon tar frågorna kring vad normbrytande kan kosta på allvar – vilka är normerna egentligen? Varför är det så viktiga? Josephine Askegård, Arbetaren.

Hedda ska precis flytta ihop med Fanny och borde flyttpacka, men så träffar hon Ylva på orkestern. Det pirrar i magen! Hedda och Fanny har ett öppet förhållande så det är helt ok att Hedda dejtar med Ylva också. Men vem är Henrik egentligen?! Luften vibrerar mellan Hedda och Ylva, det är en naturkraft som inte går att hindra, men det visar sig att Ylva befinner sig mitt i en relationskris med Henrik och de har en monogam relation. Snart flyttar Henrik in hos Ylva och Hedda blir sambo med Fanny.

Hur ska det då gå för Hedda och Ylva? Vad vill Ylva egentligen? Är Hedda bara en simpel älskarinna, en sommarflört, ett uttryck för att Ylva har en kris i sin monogama relation, exakt så klyschigt som det låter? Och hur blir det när Hedda och Fanny ska flytta ihop och Ylvas pojkvän ska bo i samma stad hela sommaren?

Himlastormande är en relationsroman i serieform, en kärlekshistoria och ett känslosprakande balkongdrama som utspelar sig mellan hopp och förtvivlan, rätt och fel, och ofta i en hall.

De flesta bör kunna känna igen sig i skildringarna av relationernas emotionella berg- och dalbana. Bång tecknar i svartvitt men varje ruta rymmer otaliga nyanser. Hon gestaltar starka känslor, målar fram talande miljöillustrationer och har ett berättarflyt som gör boken till en riktig bladvändare. Helhetsbetyg: 4. Camilla Bergvall i BTJ-häftet 10, 2022

Karolina Bång

Denna författare kommer ut på vårt systerförlag Galago. Läs mer på www.galago.se.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla