Översättare: Djordje Zarkovic
Format: 142x217 mm, Inbunden
Antal sidor: 366
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789177750826

Hackad demokratiInformationskrig och övervakning i den digitala tidsåldern

Martin Moore

Internet har alltmer blivit en plats för trollfabriker, valfusk och företag som säljer vår personliga information till högstbjudande. Kina använder Facebooks och Googles algoritmer för att förtrycka muslimer i Xinjiang. Putins Ryssland har lyckats med det Sovjet bara drömde om: att undergräva de liberala staternas politik och dess invånares förtroende för sina länder och varandra.

Hackad demokrati är en spännande och kunskapstät skildring av den digitala erans nya värld, och räknas redan som ett referensverk på området.

Martin Moore är medieforskare och har grundat The Media Standards Trust, varit med och organiserat Orwellpriset och startat journalisted.com.

Hackad demokrati är viktig. Ett utmärkt hjälpmedel för dem som vill upprätthålla demokratins principer”
Värmlands Folkblad

”En fullgod introduktion till ett av dagens allra mest angelägna ämnen”
Blekinge Läns Tidning

”Martin Moore ger en bred bild av hur informationsteknologin försvårar och kringgår demokratiska processer. En fin introduktion till ett akut samhällsproblem.”
Barometern

”Det är fruktansvärt svårt att få internets demokratiska frågor högklassigt journalistiskt skildrade. Vi får därför hålla till godo med jättebra och vällovliga böcker som Martin Moores ”Hackad demokrati”, nu tillgänglig i en närmast heroisk översättning av Djordje Zarkovic, som verkligen har gjort ett imponerande arbete med att ge texten lyster.”
Landskrona Posten

Beställ e-bok

Martin Moore

Martin Moore är medieforskare och har grundat The Media Standard Trusts, varit med och organiserat Orwellpriset och skapat journalisted.com. Hösten 2019 är han aktuell med boken Hackad demokrati – Informationskrig och övervakning i den digitala tidsåldern som redan räknas som ett standardverk på området. ”Utmärkt.” – New Statesman ”Fängslande, lärorik och mycket angelägen.” – Kirkus

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla