Format: 166x207 mm, Inbunden
Antal sidor: 173
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789177751861

Pressbilder

Greta ThunbergEr tystnad är nästan värst av allt – berättelsen om hur en tonåring startade en världsrörelse

Anders Hellberg

Hur kunde egentligen en 15-årig tjej med en skylt lyckas påverka en hel värld?

Miljöjournalisten Anders Hellberg gick förbi riksdagen varje dag under Greta Thunbergs första tre veckor av skolstrejk. Han tog den numera ikoniska bilden av Greta i gul regnrock med huvan uppdragen en bild som sedan dess har synts på omslag världen över. Det här är hans version av vad som hände under de där dramatiska veckorna i augusti och september 2018. Många av bilderna har aldrig publicerats tidigare.

Men det är inte bara en bok om Greta, utan också en hoppingivande uppmaning till handling för oss alla. Boken ges ut med Gretas godkännande och hälften av intäkterna går via The Greta Thunberg Foundation till organisationer som arbetar med klimatfrågan.

Recensioner

"Det unika boken tillfor berattelsen om Greta Thunberg (...) ar den starka fotoberattelsen om starten pa hennes klimatrorelse."

 Catharina Bergman
BTJ

Anders Hellberg

ANDERS HELLBERG är miljöjournalist och har under de senaste tio åren bland annat jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare på klimatmagasinet Effekt, reporter på Aktuell Hållbarhet (tidigare Miljöaktuellt), samt skribent på Supermiljöbloggen. Numera driver han Bokdjuret, en oberoende och fristående nyhetssajt som med böcker som utgångspunkt tar sig an frågor om miljö, klimat och hållbarhet.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla