Format: 141mmx216mm mm, Övrigt
Antal sidor: 258
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177752936

Finns även som:
Övrigt, ISBN: 9789179451530

GosaleTre idioters äventyr

Faiaz Dowlatzai

Gosale: Tre idioters äventyr är en bok fylld av glädje och sorg, hat och kärlek, förlust och vänskap, fattigdom och äventyr. Tawab, Mamad och Norak växer upp i samma område, i distriktet Balkh, i ett konservativt, afghanskt samhälle på 90-talet. Egentligen kommer de tre från olika klaner men de talar samma språk och lever enligt samma principer. Trots stora utmaningar och hinder håller de tre pojkarna alltid ihop och ger aldrig upp varandra och inte heller livet. Efter flera svåra och äventyrliga år på flykt hamnar de till slut i 2000-talets Sverige – ett helt annat land, en helt annan tid och kanske är de också nu helt andra människor.

Recensioner

"Boken berör från början till slut. Den berättar om önskan att slippa leva, men också om rädslan för att dö. Dowlatzai, som bland annat vunnit Ortens bästa penna 2020, visar med den här boken att han hittat sin egen, unika röst som författare. Och den är briljant. Helhetsbetyg: 5 av 5."

 Emilia Nilsson
BTJ

Faiaz Dowlatzai

Faiaz Dowlatzai är 22 år och kommer från Balkh i Afghanistan (känd som Rumis stad) och bor nu i Stockholm. Han jobbar deltid i projektet Unga korrespondenter på Fanzingo, samtidigt som han, nästan dagligen, skriver. Han har tidigare gett ut sex romaner, och vunnit Ortens bästa penna 2020 med novellen Psykologen. Hans passioner är att läsa äventyrliga romaner, vandra i naturen, filosofera om livet och kärleken och lyssna på musik från olika kulturer. Under våren 2023 släpps romanen Gosale – Tre idioters äventyr på Ordfront förlag, en bok om att växa upp i, och att fly ifrån, ett afghanskt och...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla