Format: 173x218 mm, Inbunden
Antal sidor: 153
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753391

Pressbilder

Gör om gör rättLandet runt med Renoveringsraseriet

Alfred Skogberg, Gustav Bergström

De senaste årtiondena har vi sett container efter container fyllas av vårt gemensamma byggnadsarv. Fina 50-talskök slits ut och ersätts av massproducerade, munblåsta fönsterglas hamnar på tippen och billiga material som inte går att underhålla ersätter gamla och gedigna.

Renoveringsraseriet har sedan starten 2020 kritiserat ovarsamma renoveringar på deras populära Facebook- och Instagramkonton med samma namn. I den här boken får vi följa grundarna, Gustav Bergström och Alfred Skogberg, på en resa till tolv svenska städer; från Kiruna i norr till Sölvesborg i söder. De pratar med arkitekter, stadsplanerare och experter och pekar ut både goda exempel och rena katastrofer.

Gör om gör rätt är både ett tidsporträtt och ett rop på hjälp. Att vårda och bevara handlar nämligen inte bara om nostalgi, det är ett måste om vi vill uppnå klimatmålen. Det är hög tid att vi börjar se värdet i hantverk och kvalitet, och inser att nytt inte alltid är bättre!

Alfred Skogberg

ALFRED SKOGBERG är journalist och författare. Han startade även den ideella föreningen Suicide Zero år 2013. Alfred utsågs år 2018 av tidningen Resumé till en av Sveriges superkommunikatörer. Han bor i ett grönklassat hyresradhus i Råcksta utanför Vällingby. Alfred Skogberg är hösten 2023 aktuell med Gör om gör rätt: Landet runt med Renoveringsraseriet tillsammans med Gustav Bergström.

Mer om författaren

Gustav Bergström

GUSTAV BERGSTRÖM är expert inom arkitektur och byggnadsvård och driver instagramkontot @ravjagarn. Han är även medförfattare till boken Tidstypiska kök & bad. Gustav utsågs år 2022 till årets miljösvensk av tidningen Fokus. Gustav Bergström är hösten 2023 aktuell med Gör om gör rätt: Landet runt med Renoveringsraseriet tillsammans med Alfred Skogberg.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla