Format: 160x230 mm, Inbunden
Antal sidor: 381
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789170376887

GlaskropparSvart melankoli

Erik Axl Sund

Av författarna till Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar.

Beställ e-bok

Recensioner

"Det är lysande och jag är än en gång djupt imponerad av Håkan Axlander Sundquist och Jerker Eriksson. Det bästa av allt är att det kommer minst två böcker till i Melankoli-serien."

Gävle Dagblad
Anders Wennberg

"Glaskroppar är en modigt mörk historia som kompromisslöst står på de ungas sida, tar dem på djupaste allvar och dessutom skärskådar dyrkan, konst, litteratur och inte minst självmordskulter på ett fascinerande sätt. Resultatet blir en deckarresa väldigt olikt det mesta annat i genren. Måste läsas helt enkelt!"

Skånska Dagbladet
Gunilla Wedding

"Erik Axl Sund utgör en viktig del av svensk litteratur just nu och får all annan kriminallitteratur att kännas intetsägande."

bibliophilia.se
Andrea Zackrisson

"Grymt underhållande och intrigen är så fiffigt upplagd så jag har ingen aning om hur allting kommer att sluta förrän berättelsen når sitt slut." Fru E:s böcker, fruesbocker.wordpress.comEn självmordsvåg sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. Det de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger. Hunger lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet med att skriva, ordna konserter och skapa sin märkliga och skoningslösa musik. Tillförordnade kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala, sorgliga och förbryllande självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 80-talet, som alla visar sig ha tillhört en Aiman Chernikova. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra? Glaskroppar handlar om de mest extrema följderna av kreativt skapande, om vad höga ambitioner och drömmen om det stora genombrottet kan göra med människor. I musikerns, konstnärens och författarens arbete är gränsen mellan fantasi och verklighet tunn och skör. Erik Axl Sund (Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist) debuterade med den kritikerrosade trilogin om Victoria Bergman som sålts till 35 länder. Efter Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar"

kommer nu första boken i författarduons melankoli-trilogi.

"Erik Axl Sund skapar ett bullrande soundtrack med psyksjukdomar, förgiftningar, stölder, hatiska blickar. Och det går inte att låtsas vara någon annan än den man är. Som det sägs på och mellan raderna: Mörkret måste upp till ytan." Stig Hansén, Helsingborgs Dagblad"

"Svår att lägga ifrån sig och författarna drar sig inte för att ge läsaren dramatiska överraskningar."

Litteraturmagazinet.se
Henrik Elstad

"En originell spänningsroman."

Västerbottens-kuriren
lasaochlyssna.wordpress.com"Svår att lägga ifrån sig på grund av det höga tempot och den obehagliga berättelsen."Monica G Engström

"Att läsa Glaskroppar är som att passera ett skräckkabinett av groteska tablåer. Boken liknar ingen vanlig deckare, även om en polisutredning finns som för handlingen framåt."

Arbetarbladet
Bodil Juggas

Erik Axl Sund

Erik Axl Sund är ett samlingsnamn för författarna Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist. De debuterade med den kritikerrosade trilogin (Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar) om Victoria Bergman som sålts till över 35 länder, bland annat till amerikanska Knopf Publishing och som redan hyllas runtom i Europa. I maj 2014 kom den första boken i deras trilogi - Glaskroppar. Hösten 2019 kom den efterlängtade, andra delen Dockliv, där vi får följa Kevin Jonsson som arbetar med ett fall där en person kallad Dockmästaren använt sig av falska identiteter på chattsidor för att tvinga till sig bilder och filmer på unga...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla