Format: 185mmx240mm mm, Övrigt
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753087

Galagoboken

Rolf Classon

oumbärlig för den som är intresserad av svensk seriehistoria Sydsvenskan

Helhetsbetyg 5. Detta är årets serievälgärning BTJ

en imponerande om än sorgesam kartläggning av ett stycke vild och vital litteraturhistoria. Upsala Nya Tidning

Historien om Galago är mer än en berättelse om en serietidning. 1979 grundade Rolf Classon, Olle Berg och Kerold Klang den punkiga och genreöverskridande tidning som upprört och roat Sverige i över 40 år. Tidsmagasinet kallades den då, och innehöll såväl poesi som fotoreportage och serier.

Från väckelsemötena i barndomens pingströrelse över vilda kulturfester på Gärdet till etablerad förläggare i kostym, berättar Rolf Classon sin och Galagos tätt sammanvävda historia. På Stockholms (då ogentrifierade) gator susar Rolf fram och plockar upp serietecknare, poeter, fotografer och annat löst folk på vägen mot det som skulle bli en av landets mest inflytelserika satir- och serietidning.

Rolf Classon (f. 1952 på Reimersholme i Stockholm) startade Lidingö Musikfront tidigt 1970-tal och därefter Galago, Tago och Kartago Förlag. Han nystartade tidskriften MAD 1995. Rolf Classon har under åren även arbetat på Schibsteds, Bonnierförlagen och Ordfront förlag. Han gick i pension 2017 och flyttade till Österlen där han arrangerar Skillinge Seriefestival sedan 2018.

Rolf Classon

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla