Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 174
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174417579

Gå baraMin flykt från Somalia till Sverige

Linn Bursell, Abdi Elmi

Jag tror ni tänker att vi har ett val. Det är inte så. Jag vill lika lite sätta mig i den där rangliga båten som du skulle vilja. Jag förstår också att den antagligen inte kommer att hålla. Att smugglarna pressar i för mycket folk. När vågorna går höga har de små båtarna ingen chans.
Jag vet det.
Men det finns inga alternativ. Det finns faktiskt inga alternativ.

Gå bara min flykt från Somalia till Sverige är tonåringen Abdi Elmis egen berättelse om kriget i Somalia, den farliga resan genom Sahara och över Medelhavet och till slut kampen för att få ett rimligt liv i Europa. Tillsammans med författaren Linn Bursell vittnar Abdi Elmi om de övergrepp och den förnedring som flyktingar utsätts för på vägen till det slutna Europa där de sedan bollas runt mellan länder till följd av en cynisk och kollapsad migrationspolitik.
Det är en berättelse som synliggör rasismen och islamofobins starka grepp om lagstiftning, politik och enskilda människors värderingar. Men den handlar också om solidaritet och vänskap i svåra situationer.

Beställ e-bok

Linn Bursell

Linn Bursell är född 1984 och bor i Stockholm. Hon är utbildad journalist och har tidigare arbetat som barnskötare. Allt som är är hennes debutroman, en sällsyntdrabbande skildring av två ensamma människor som redan är uträknade av alla andra. Hösten 2016 släpptes Gå bara, en bok som hon skrivit tillsammans med Abdi Elmi, om hans flykt från Somalia till Sverige.

Mer om författaren

Abdi Elmi

Abdi Elmi är lagerarbetare och drömmer om att någon gång jobba med samhällsutveckling i Somalia. Gå bara (hösten 2016) är hans första bok, som han skrivit tillsammans med Linn Bursell.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla