Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 419
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174419573

Från Vittsjö till världenOm global apartheid och alla oss som vill någon annanstans

Gustav Fridolin

"Jag vill ta med Dig på en resa. Ibland klär vi oss i kostym, knyter slipsen och går in i finrummen. Ibland får vi stolpiller uppkörda i anus och blir förda av maskerade män i hemliga flygplan över kontinenterna. Jag tror att man reser för att man vill lära sig. I vart fall gör jag det. Under min tid som aktivist och politiker har jag gett mig ut på många resor. Ska jag vara ärlig känns hela mitt engagemang som en resa som precis startat. Och så här i starten har jag äntligen förstått mitt resmål. Målet är en värld utan murar." /Gustav Fridolin

Det här är en berättelse om hur världen ser ut i det tidiga 2000-talet. En berättelse som sträcker sig hela vägen från Vittsjö till Hässleholm, via bland annat Tijuana, Dar es Salaam, New York och Budapest.

Det är en berättelse om murar. Om hur världen delas in i "vi" och "dom" och om oss som inte känner oss hemma i det. Om vad vi måste göra nu.

Från Vittsjö till världen är en personlig bok utan skygglappar eller ideologiska bindningar – men med en glödande tro på att det går att göra skillnad.

Beställ e-bok

Gustav Fridolin

Gustav Fridolin var riksdagsledamot mellan 2002 och 2006 för Miljöpartiet. Därefter har han arbetat som folkhögskolelärare och för TV4. Sedan valet 2010 är han återigen riksdagsledamot och Miljöpartiets talesperson i industripolitiska frågor. Sedan hösten 2014 är Gustav Fridolin Sveriges utbildningsminister. 2006 kom hans bok Från Vittsjö till världen. 2009 kom boken Blåsta! Nedskärningsåren som formade en generation (i pocket januari 2010). 2011 gav han tillsammans med Ulf Bodach Söderström ut boken Maskiner och människor.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla