Format: 135x210 mm, Häftad
Antal sidor: 287
Utgivningsår: 2017
ISBN: 9789174411478

Förortshat

Johanna Langhorst

"De första åren jag bodde i Tensta ljög jag när folk frågade var jag bodde. Jag sa att jag bodde i Hjulsta, för det var nästan sant och färre kände till namnet Hjulsta, det hade inte lika dålig klang.
Jag flyttade till Tensta som nybliven mamma och tvingades ofrivilligt bort därifrån 17 år senare när äldsta sonen blev rånad, två gånger på en månad, precis utanför vårt hus.
Men det var något som skavde i mig, något mer än sorgen över att behöva lämna vårt hem och oron för att vi inte skulle lyckas hitta någon likvärdig bostad någon annanstans. Jag kunde inte tåla att bara kasta allt överbord och lämna skeppet som en skräckslagen råtta. Jag behövde ta reda på varför vi måste fly.
Hur blev det så här i Tensta? Så började min granskning av förorten, segregationen, Sverige, svenskarna och vårt förhållningssätt till de problem som finns i vårt land." Johanna Langhorst
I Förortshat blandar journalisten Johanna Langhorst intervjuer, personliga erfarenheter och analyser för att svara på frågan om varför förorten är så hatad och hur media och politiker styr vår bild av den segregerade förorten. Hon tränger in i den gömda svenska rasismen och frilägger den för allmän beskådan. Det är skrämmande men livsviktig läsning.

Beställ e-bok

Johanna Langhorst

Johanna Langhorst är radioproducent, reporter och dokumentärmakare, och belönades med radiopriset Ikaros 2012. Tillsammans med Maria Sveland skapade hon »Heliga Familjen« i P1. Hon har också skrivit radioteater och gjort barnprogram. Våren 2013 utkom hennes bok Förortshat.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla