Illustratör: Marie Tillman
Format: 160x230 mm, Danskt band
Antal sidor: 196
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752714

Familjen FågelFörst är det roligt

Marie Tillman

De omvända rollerna i denna dysfunktionella familj där de vuxnas lögner slår knut på sig själva gör Tillmans härligt skruvade och absurda komedi till något av det roligaste jag läst på mycket länge och den rekommenderas varmt. Andreas Mars på Shazam.se

Det är mörkt och dystert och skruvat men ändå med en liten ljusglimt där längst ut i tunneln. En skön stunds avkoppling från prestationssamhället och vuxenlivets vedermödor. Gillar du den kombon är det här ett album för dig. Nils Palmeby i Gefle Dagblad

Hur länge kan man låtsas gå till jobbet? Kan vuxna någonting alls? Och vad ska man äta till middag? Det är frågor som Familjen fågel ställer och försöker svara på i Marie Tillmans skruvade, svarta familjekomedi Först är det roligt. Här möter vi tonårsdottern som försöker skapa ordning i ett kaosartat hem, mamman som inte ens kan vika tvätt, pappan som har hittat sitt drömjobb och en tonårsson som får jobba hårt för att hjälpa en hemlös samtidigt som hans far lär honom dricka whisky. Och vad gör farmorn bakom gardinen, skulle inte hon vara på Mallis?

Familjen Fågel Först är det roligt är ett komiskt familjedrama med blinkningar åt såväl Mormor gråter av Jonas Gardell som en Lars Norén på gott humör.

Marie Tillman (f. 1982) är serietecknare och illustratör. Hennes tecknade serie Livscoachen publicerades varje måndag i gratistidningen Metro åren 2016-2019. 2018 kom hennes debutbok Tänk positivt annars kan du dö. Därefter har hon hunnit ge ut tre böcker av olika slag. Maries serier är en blandning av absurda samtal, mörka tankar och svart humor. Hon är utbildad på Serieskolan i Malmö men har även en master i Socialantropologi. Hon kommer från Stockholm men är numera bosatt i Malmö.  

Marie Tillman

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla