Format: x mm, Häftad
Antal sidor: 204
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174419153

Fadern, sonen och den heliga motorcykelnEssäer

Sven Lindqvist

På sin motorcykel körde Berättaren i Robert Pirsigs kultförklarade Zen och konsten att sköta en motorcykel på en odyssé över den vidsträckta amerikanska prärien år 1974. Nyfiken på författaren och bokens oerhörda framgång färdas Sven Lindqvist i hans hjul-spår trettio år senare dock i bil. Han besöker människor och platser som Berättaren besökte och försöker arkivvägen spåra sambandet mellan tre personligheter: Pirsig, Berättaren och hans alter ego, Faidros. Berättarens hunsade 11-årige son Chris känner till faderns psykotiska bakgrund och ängslas under hela resan.

Förutom titelberättelsen bjuder Lindqvist på femton tankeväck-ande, underfundiga och personligt hållna essäer från 1980 och framåt. Hur finner man tröst mot kärlekssorger genom att läsa Kalevala? På vilket sätt var Gandhi en skuldkänslornas magiker? Hur kunde nakenmodellerna för hundra år sedan överhuvudtaget vrida kroppen till de poser de gör på målningarna? Fadern, sonen och den heliga motorcykeln visar en Sven Lindqvist i högform, när han pläderar för ovanliga angreppssätt och uppmanar alla att leta och fundera själva.

Sven Lindqvist har varit verksam som författare i femtio år och har en rik produktion bakom sig, med bl.a. böcker från Kina och Latinamerika. Hans böcker har utkommit i ett 60-tal upplagor på sammanlagt tolv främmande språk.

Beställ e-bok

Sven Lindqvist

Sven Lindqvist har varit verksam som författare i femtio år och har en rik produktion bakom sig, med bl.a. böcker från Kina och Latinamerika. Hans böcker har utkommit i ett 60-tal upplagor på sammanlagt tolv främmande språk. Hans bok Fadern, sonen och den heliga motorcykeln kom ut på Ordfront i januari 2006. Tidigare titlar på Ordfront: Av nyfikenhet öppnade jag dörren i muren, Livstidsmänniskan och Framtidslandet. Läs mer om Sven Lindqvist på hans hemsida.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla