Översättare: Ninni Holmqvist
Format: 143x215 mm, Danskt band
Antal sidor: 204
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789170379178

Ett, två, tre, fackbok!Från idé till framgång

Lotte Mjöberg

DET KAN HANDLA om lerduveskytte, vikingatiden, personlig utveckling eller en aktuell samhällsfråga. Är man intresserad av ett ämne, vill man lära sig mer om det men också dela med sig av sina kunskaper.
Ett, två, tre, fackbok! är Sveriges första lättillgängliga handbok i fackboksskrivande. Det är en kunnig, personlig och inspirerande guide som för dig hela vägen från idé till färdig bok. Här får du veta hur du går till väga, från början till slut. Hur du fördjupar ditt ämne, skapar struktur, börjar skriva och gör research.
Boken tar upp frågor som stäcker sig från vad en fackbok egentligen är och dess innersta själ, till hur du hanterar bilder och citat. Boken innehåller många exempel och intervjuer med olika fackboksförfattare som delar med sig av sina erfarenheter. Den inkluderar även ett förord av Jo BechKarlsen. Varje kapitel avslutas med övningar.

Beställ e-bok

Lotte Mjöberg

Lotte Mjöberg arbetar med facklitteratur på flera fronter. Som universitetsadjunkt i svenska språket och litteraturvetenskap vid Mittuniversitetet är hon bland annat initiativtagare till den uppmärksammade kursen »Facklitteraturens värld – sakprosa i teori och praktik«. Lotte Mjöberg är även förlagsredaktör samt lärare på Skrivarakademin i Stockholm sedan flera år, med den populära kursen »Att skriva fackbok«. På Ordfront förlag har hon gett ut Ett, två, tre, fackbok! - Från idé till framgång.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla