Format: 170x206 mm, Inbunden
Antal sidor: 255
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753186

Pressbilder

Ett år med mammaEtt hållbart liv över generationer

Ann-Charlotte Andersson

Mitt i livet bestämde sig Ann-Charlotte Andersson för att hoppa av ekorrhjulet och leva ett år med sin mamma ute på landet. Mamma Ingrid kan allt om mat, hantverk och hur man får ett hushåll att gå runt på knappa resurser. Mycket av det har hon i sin tur lärt sig av sin mamma, i en kedja av kvinnokunskap som sträcker sig långt tillbaka i tiden.

Det är ett liv som är fyllt av arbete – kött som ska styckas, bajstunnor som ska grävas ner och äppel- och lingonplockning till förbannelse men där det ändå alltid finns plats för vänner och familj. Ett liv som är hållbart på riktigt.

Välkommen in i familjen Anderssons värld, där tid inte är pengar, pengar inte är lycka och ensam inte är stark.

Recensioner

"Språket är personligt och varierat (...) och gör att man som läsare sätts in i dynamiken och i själva görandet. Den grafiska formen av Eva Jais-Nielsen är enkel och okonstlad, precis som bokens innehåll. En vardaglig serif som brödtext, olikfärgade datumrubriker för de olika månaderna och generösa marginaler gör boken lättläst. De utfallande fotona på omslagets fram- och baksida avspeglar innehållets värme, humor och mammans aktiva liv på ett lysande sätt. En personlig bok där dotterns syfte att lära känna sin mamma blir en viktig dokumentation av den enorma kvinnokunskap och kvinnokraft som finns samlad i en enda kvinna i pensionsåldern."

Kristina Rydälv Kåreby 
BTJ

"Sällan har enkla dagboksanteckningar från en okänd kvinna i medelåldern berört mig mer. Inte för att hon blottar familjehemligheter eller annat snaskigt, nej, för att det år hon skriver om är unikt. (...) denna berättelse säger något stort om vår samtid." "

Rebecka Bohlin
ETC

"Det blev en bok, Ett år med mamma. I den målar hon minnen av livet på landsbygden i Hälsingland i ord som berör och sätter färg på sidorna." "

Mia Coull
Amelia

Ann-Charlotte Andersson

ANN-CHARLOTTE ANDERSSON är mångsysslare och arbetar för närvarande som personlig assistent. Hennes stora passion i livet är naturen och hon brinner för hållbarhet och självhushållning. I samband med att hon hoppade av ekorrhjulet skapade hon det populära instagramkontot @ettårmedmamma, som senare blev grunden till hennes debutbok: Ett år med mamma.

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla