Format: 297x275 mm, Inbunden
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789177752844

Pressbilder

En verklig plats

Daniel Boyacioglu, Sven Westerlund

Vad gör det med en plats att den varit föremål för en skjutning? Sven Westerlund undersöker detta genom att fotografera platser i Stockholmsområdet som under 2020 och 2021 utsatts för dödsskjutningar. Fotografierna, tillsammans med Daniel Boyacioglus slående texter, förenas i en rå och tankeväckande bild av livet, döden och platsers betydelse.

Westerlunds fotografier gör motiven eviga och upphöjda i sin raka realism och visar hur det såg ut före och efter skjutningen. Det väcker frågor hos betraktaren som: Kunde jag själv ha gått där? Vem är jag i förhållande till denna gata, denna stad? Motivens vardaglighet och den avskalade förnimmelsen av varsomhelst ger dem en ny, nästan gastkramade känsla av hjälplöshet som förhoppningsvis föder tankar och på sikt handling. Som i Boyacioglus enkla rader: Här sköts nån ihjäl. Dagen innan var det en annan plats.

Daniel Boyacioglu

Mer om författaren

Sven Westerlund

Sven Westerlund, född 1953 i Häggenås, är bosatt i Stockholm och arbetar som fotograf. Westerlund har en lång konstnärlig bakgrund och har haft utställningar i både Sverige, New York och Italien. Han är en vass samhällskritiker och arbetar ofta med kontraster i sina bilder. Westerlund medverkade också i fotoboken Publicerat 2018. Hösten 2022 är han aktuell med En verklig plats där Sven Westerlund undersöker vad det gör med en plats att den varit föremål för en skjutning. Detta genom att fotografera platser i Stockholmsområdet som under 2020 och 2021 utsatts för dödsskjutningar. Fotografierna, tillsammans med David Boyacioglus slående texter, förenas...

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla