Format: x mm, MP3-fil
Utgivningsår: 2021
ISBN: 9789179457150

En handelsresande i godhetMin rapport från folkrörelsen som blev en industri

Sara Damber

När Sara Damber som 18-åring grundade antimobbningsorganisationen Friends möttes hon först av kompakt motstånd. Då insåg hon inte att hon var en del av en oåterkallelig omvandling.

I dag är samhällsförändring inte längre en exklusiv angelägenhet för politiska partier och etablerade ideella organisationer. Att ta ställning och göra gott har blivit ett sätt att förverkliga sig själv och bygga sitt personliga varumärke. För företag och ideella organisationer har godhet blivit big business på gott och ont.

En handelsresande i godhet är en berättelse om hur utanförskap och ensamhet kan vändas till engagemang som i sin tur kan leda till omvälvande samhällsförändring. Men det är inte en klassisk framgångssaga. Det är lika mycket en berättelse om ett barn som inte passar in, och om hur ensamheten blir en livslång följeslagare för den som inte får vara med. Mer än något annat är det en berättelse om civilkurage.

Sara Damber

SARA DAMBER är en av Sveriges mest framstående sociala entreprenörer. Hon har grundat ett flertal rörelser för barns och ungas rättigheter, bland annat Child10, Youth 2030 och Friends, som hon i dag också är styrelseordförande för. Tillsammans med Kinneviksgruppen har Sara även startat Reach for Change, en stiftelse som bidragit till bättre livsvillkor för flera miljoner barn. Hösten 2021 är hon aktuell med sin biografi En handelsresande i godhet.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla