Översättare: Sofia Boda
Format: 110x178 mm, Pocket
Antal sidor: 124
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789170374593

Drottningen vänder blad

Alan Bennett

Om det inte varit för de olydiga hundarna så skulle den engelska drottningen förmodligen aldrig ha upptäckt bokbussen.
Drottningen stiger på den slitna kommunala bussen som står parkerad vid Westminister Palaces köksregioner för att be om ursäkt för sin skällande hund och av artighet lånar hon en av böckerna från hyllorna. Det visar sig dock vara en omåttligt torr och tråkig roman, men drottningen läser pliktskyldigt ut den, lämnar tillbaka den och återvänder till slottet med en ny bok i väskan.
Den här gången får bokvalet förödande konsekvenser. Boken i fråga väcker nämligen Hennes Majestäts passion för läsning. En passion som växer sig så stark att hennes officiella plikter snart blir lidande.
Och medan drottningen förlustar sig med världslitteraturen så konspirerar hennes undersåtar om hur Hennes Majestäts litterära utsvävningar ska få ett slut.
Med skarp humor och mycken värme beskriver Alan Bennett en högst ovanlig läsares öde. Drottningen vänder blad är en underhållande och underfundig bok om hur böcker berikar livet.

Alan Bennett

Alan Bennett är född 1934 i Leeds, England. Sedan 60-talet har han skrivit ett stort antal prisbelönade dramer och räknas som en av Englands ledande dramatiker. Filmen Galne kung George som Alan Bennett har skrivit manus till hade stora framgångar och gav honom en Oscarsnominering. Alan Bennett är också författare till flera uppskattade böcker, bland annat Writing Home och Untold Stories. Av Alan Bennet har Ordfront gett ut Drottningen vänder blad 2008 (i pocket 2010) samt Snusk. Två osedliga berättelser (2012). Hösten 2016 släpptes två kortare berättelser i The lady in the van som även filmatiserades med Maggie Smith i...

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla