Format: 141x216 mm, Inbunden
Antal sidor: 191
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177752981

Pressbilder

Drömmen om Tom WalterOm romansbedrägerier, skam och längtan efter kärlek

Anna-Sara Fire, Beata Hansson

Iris är fattigpensionär men när hennes lägenhet omvandlas till bostadsrätt samtidigt som hon får möjlighet att flytta har hon plötsligt flera miljoner på sitt annars så tomma konto. Ungefär samtidigt som detta sker får hon en ny vänförfrågan på Facebook av den amerikanska militären Tom Walter, utposterad i Afghanistan. Trots att de bara skriver meddelanden till varandra har Iris aldrig blivit så uppvaktad förr och hon blir snart djupt förälskad.

I Drömmen om Tom Walter synliggör Beata Hansson och Anna-Sara Fire romanstragedierna och försöker förstå vad som leder fram till dem. Berättelsen om Iris varvas med intervjuer med forskare, poliser, psykologer och andra experter. Resultatet är en bok om längtan och skam, om att bli äldre, om sociala medier, om ensamhet. Om att bli kär för att sedan bli bedragen. Och hur allt hänger ihop.

Anna-Sara Fire

Anna-Sara Fire bor i Visby efter att tidigare ha bott 15 år på östkusten i USA. Hon arbetar som kommunikatör, inkluderingskoordinator och frilansjournalist och mycket av hennes arbete rör normer och normkritik. Hon har tidigare skrivit reportage om romansbedragare i relation till normer om kvinnor, kärlek och åldrande.

Mer om författaren

Beata Hansson

Beata Hansson är frilansjournalist och sedan ett par år chefredaktör för litteraturtidskriften KLASS. Hon har även uppdrag som kriskommunikatör åt olika myndigheter och är författare till fackböcker och biografier. Senast utgiven är reportageboken Papporna, sönerna, våldet, skriven tillsammans med Vesna Prekopic.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla