Format: 141mmx216mm mm, Övrigt
Antal sidor: 191
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177752981

Pressbilder

Drömmen om Tom WalterOm romansbedrägerier, skam och längtan efter kärlek

Anna-Sara Fire

”Angelägen reportagebok (…) Viktig läsning om hur lätt det är att bli utnyttjad och lurad på pengar.” M-magasin, Kerstin Särneö

Iris är fattigpensionär men när hennes lägenhet omvandlas till bostadsrätt samtidigt som hon får möjlighet att flytta har hon plötsligt flera miljoner på sitt annars så tomma konto. Ungefär samtidigt som detta sker får hon en ny vänförfrågan på Facebook av den amerikanska militären Tom Walter, utposterad i Afghanistan. Trots att de bara skriver meddelanden till varandra har Iris aldrig blivit så uppvaktad förr och hon blir snart djupt förälskad.

I Drömmen om Tom Walter synliggör Beata Hansson och Anna-Sara Fire romanstragedierna och försöker förstå vad som leder fram till dem. Berättelsen om Iris varvas med intervjuer med forskare, poliser, psykologer och andra experter. Resultatet är en bok om längtan och skam, om att bli äldre, om sociala medier, om ensamhet. Om att bli kär för att sedan bli bedragen. Och hur allt hänger ihop.

Beställ e-bok

Recensioner

"Författarna blottlägger vad som leder fram till romansbedrägerier och vad som kännetecknar dem. Boken är mycket viktig då temat är ytterst aktuellt. 4 av 5."

BTJ 22/2023
Maria Fridstjerna

Anna-Sara Fire

Anna-Sara Fire bor i Visby efter att tidigare ha bott 15 år på östkusten i USA. Hon arbetar som kommunikatör, inkluderingskoordinator och frilansjournalist och mycket av hennes arbete rör normer och normkritik. Hon har tidigare skrivit reportage om romansbedragare i relation till normer om kvinnor, kärlek och åldrande.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla