Format: x mm, Epub
Antal sidor: 244
Utgivningsår: 2022
ISBN: 9789179451646

Finns även som:
Epub, ISBN: 9789177752912

Drömmen om ett liv

Sun Axelsson

Sun Axelsson är en av den svenska litteraturens fixstjärnor. Hon sällar sig till raden av svenska författare som med sin förmåga att upphöja den egna erfarenheten till litteratur, och omformulera förtrycket till konst, har skapat en litterär tradition utan
motstycke.
DRÖMMEN OM ETT LIV (1978) är Axelssons genombrottsroman
och den första delen i hennes självbiografiska trilogi, de själsbiografiska böckerna som hon själv kallade dem. Här får läsaren följa Axelssons liv genom barndomen i Slottsskogen i Göteborg till ungdomsåren i de litterära kretsarna i 50-talets Stockholm. Det är närgånget skrivet med rasande skickliga beskrivningar av tidsandan och språket utmärks av självironi och drastisk humor. Hon väjer inte, blundar aldrig och hennes kritiska blick vänder sig mot allt, i synnerhet mot henne själv.

DRÖMMEN OM ETT LIV är en modern klassiker som nu ges ut på nytt, med förord av Olivia Bergdahl, i samband med att den blivit utvald till Göteborg läser-boken 2022.

Sun Axelsson

Sun Axelsson var verksam som författare, journalist och lärare. Hon föddes i Göteborg 1935 men flyttade så småningom till Stockholm där hon bodde fram till sin död 2011. Hon tillbringade också mycket tid i Grekland och Latinamerika. 1978 fick hon sitt stora genombrott med Drömmen om ett liv som utsågs till Årets bok. Sun Axelsson vann en rad priser för sitt författarskap, bland andra SVD:s litteraturpris och GP:s litteraturpris. Hon nominerades också till Nordiska rådets pris och Augustpriset. Den 10 augusti 2015 skulle hon fyllt 80 år.

Mer om författaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla