Översättare: Ola Nilsson
Format: 162x233 mm, Inbunden
Antal sidor: 469
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789177753834

Pressbilder

DoppelgängerEn färd genom spegelvärlden

Naomi Klein

I en tid där högerextrema rörelser låtsas vara solidariska med arbetarklassen och AI-genererat innehåll suddar ut gränsen mellan äkta och falskt förväntas vi samtidigt vårda våra digitala alias i de sociala mediernas flöden. Författaren Naomi Klein kallar det ett spegelland att navigera i – vår destabiliserade nutid fylld av förvillande skuggspel, digitala återspeglingar och verklighetsförvrängning.    

När Klein nu konfronterar konspirationstänkandets dubbelexponeringar och artkomplex vänder hon sig bland annat till Sigmund Freud, Jordan Peele, Alfred Hitchcock och bell hooks. Klein analyserar skickligt samtidens förvridna nyhetsrapportering och politiska klimat – och med humor och värme ger hon oss en berättelse som denna gång också går närmare inpå det egna jaget än någonsin förr.   

Doppelgänger: En färd genom spegelvärlden är en slags guidebok för en illavarslande samtid, för alla oss som förlorat sig i webbflödets kaninhål och som undrar varför vår tids politik blivit så ödesdigert förvrängd. Finns det en väg ut ur denna kollektiva yrsel och hur kan vi återigen kämpa för det som verkligen betyder något?           

NAOMI KLEIN är en kanadensisk författare, journalist och aktivist – och en av vår tids största tänkare. Hon är känd för sina banbrytande verk om globalisering, kapitalism och klimatförändringar som No logo, Chockdoktrinen och  Det här förändrar allt

Recensioner

"´Doppelgängers´ styrka ligger i elegansen i metaforen, och i hur ärlig Klein är med att de två spegelbilderna har många likheter, hur ogärna personerna på respektive sida än vill." "

Aftonbladet
Marika Lindgren Åsbrink

"...en ur alla synvinklar svindlande läsupplevelse."

Sara Martinsson
Dagens Nyheter

Naomi Klein

Naomi Klein är författare, journalist och aktivist. Hon blev världsberömd för sin debutbok No Logo – Märkena, marknaden, motståndet som blev den globala rättviserörelsens viktigaste skrift. Klein själv utnämndes till en av världens mest inflytelserika yngre debattörer. Hon följde sedan upp den med Chockdoktrinen (2007) och Det här förändrar allt - Kapitalismen kontra klimatet (2015). I oktober 2017 släpptes Nej är inte nog. Så står vi emot Trumps chockdoktrin och skapar en ny värld. Hennes artiklar publiceras regelbundet i en mängd tidningar världen över. Naomi Klein föddes i Montreal 1970 och är bosatt i Toronto. I lågor – Ett brandtal...

Mer om författaren

Pressbilder

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Läs om vår kommande utgivning först av alla